KCDK-E ve TJK-E: Darbeye karşı dayanışmayı büyütelim

KCDK-E ve TJK-E, Wan'daki gasba karşı açıklama yaparak, "Halkımızı ve demokratik kamuoyunu ses çıkarmaya çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E ve TJK-E tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kurdistan’ın tüm yerlerinde büyük başarıyla sandıklara zaferi taşıyan halkımız faşist AKP-MHP ittifakına ağır bir yenilgi yaşatarak çöküşün eşiğine getirmiştir. Yaşadığı çöküşü kabullenmeyen diktatör Erdoğan Kürt halkının iradesine saldırarak karşılık veriyor. Yaptığı balkon konuşmasında Kürt halkını açıkça tehdit ederek düşmanlığını ortaya koymuştur. Diktatör Erdoğan Wan’da oyların yüzde 55’ini alarak Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığını kazanan Abdullah Zeydan’ın memnu hakları elinden alınarak Wan halkın iradesine darbe yapmış bulunmaktadır" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kadınların 8 Mart'ta başlayan coşkusu, Newroz'da doruğa ulaşan kadın, gençlik ve toplumun ayağa kalkışı, Önder Apo etrafında bütünleşen milyonların iradesi Erdoğan rejimininin soykırımcı yüzünü ortaya çıkarmıştır.
Kurdistan halkının verdiği oylar ve iradesi AKP'li Arvas’a peşkeş çekilmiştir. Halk iradesi siyasi bir darbe ile gasp edilmiştir. Wan halkının iradesine yönelik bu hukuksuz, adaletsiz ve gaspçı uygulamalara karşı tüm halkımız sokaklara çıkarak tepkisini ortaya koymuş bulunmaktadır.
Kurdistan illerinde kazanılan zaferin sevincini yaşayan Avrupa’da yaşayan halkımızı bulunduğumuz her yerde alanlara çıkarak halkın iradesine sahip çıkmaya, Türk devletinin soykırımcı, gaspçı ve faşist yüzünü teşhir etmeye çağırıyoruz.

AKP’yi sandıklara gömen Wan halkının iradesinin gasp edilmesine Kürt halkı izin vermeyecektir. Zorbalıkla alınan ve kayyum rejimi üzerinden yönetilmek istenen hiçbir yönetim meşru değildir.

KCDK-E ve TJK-E olarak Avrupa’da yaşayan halkımızı ve demokratik kamuoyunu gaspçı AKP-MHP faşist rejimin baskılarına karşı duyarlı davranarak Wan halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Bu antidemokratik uygulama, faşist baskı ve gaspa karşı halkımızı ve demokratik kamuoyunu ses çıkarmaya çağırıyoruz."